Kaj pomeni, če sanjamo žabo?

 Kaj pomeni, če sanjamo žabo?

SANJSKI POMEN – KAJ POMENI, ČE SANJATE ŽABO?

Vsake sanje so odraz posameznikovega nezavednega. Vsa simbolika primarno izhaja iz vsakega posameznika, tudi ljudje, ki v sanjah nastopajo so najpogosteje izraz naših skritih aspektov. V teh ljudje, pa najpogosteje prepoznavamo, neke lastne karakteristike, ki jih nismo zavedni ali pa si jih ne želimo priznati.

Kaj pomeni, če sanjamo žabe?

Simbolika žabe se pogosto pojavlja v ženskih sanjah. Moški običajno sanjajo žabce.
Čeprav je žaba neprivlačna, pa je lahko povezana in asociira na pozitivne stvari.

Glede na evolucijo žabe, lahko sklepamo, da se nam približuje spremembe, ker žaba živi tako v vodi, kot na zemlji, se vse to povezuje z novim življenjem. Njena evolucija simbolizira transformacijo človeškega uma.

Za žabo se lahko smatra, da je čista duša obdana z grdim izgledom. Žabe so hladnokrvne živali. To pomeni, da se temperatura spreminja glede na okoliščine.
To je pomembno za sanjača, če je žabi prevroče, skoči v mrzlo vodo, da poskrbi, da se temperatura zniža, to analogijo lahko prenesemo na interpretacijo naših sanj.

Morda se počutimo, da so stvari postale prevroče v določenih situacijah. Morda bi si želeli vzeti malo časa zase, da bi lažje ocenili to pozicijo. Žabe so simbol dvojnega življenja. Morda stvari niso takšne, kot izgledajo?

Žabe potrebujejo vodo za uravnavanje svoje temperature, v duhovnem pomenu pa voda predstavlja čustva.

Različne barve žab in njihov pomen?

ZELENA
Barve žab so pogosto asociirane na opozorilo predatorjem, naj se jim izogibajo. Iz duhovne perspektive, pa zelena barva v sanjah sporoča harmonijo in pa čustveno ravnovesje.
Če vidimo zeleno žabo, ki skače v naših sanjah lahko to predstavlja, da se dobro soočate s trenutnimi situacijami, boljše kot večina ljudi.
Sveži začetki, sreča, uspeh. Izkusili boste torej nekaj, kar bo izboljšalo vas kot osebo in vaše življenje na splošno.

ČRNA
Če je žaba črne barve ali zelo temno zelene, potem to predstavlja izgube in prilagajanja v življenju, prav tako lahko to predstavlja, da ste se v mladosti zdravili in ozdravili določene notranje dele sebe, ter se obnovili iz nekih težkih situacij in zdaj uživate v pomoči drugi, da sestavljajo sebe.
Predstavlja zmožnost, da se premaknemo naprej iz težkih situacij. To je vedno naša lastna odločitev in uspešno soočanje s starimi spomini, lahko pride v obliki žabe med sanjskim stanjem.

ZLATA
Neverjetni rezultati v prihodnosti. Prispodoba materialnega. Zlahka najdete boljšo prihodnost po kakršni koli bolečini ali težki izkušnji, ki ste jo doživeli. Z lahkoto se transformira vaš pogled na življenje. Kako se vi odzivate na druge je vaša izbira. Morda ste postavljeni v situacijo, kjer je potrebno sprejemanje, veliko izbir. Zlata žaba vam sporoča, da je sreča pred vami.

OSTALE BARVE:
RDEČA – strast in velike spremembe v vašem življenju.
RUMENA - transformacija in emocionalne travme, skozi katere boste zrasli v boljšo osebo. Predstavlja možnost ozdravitve, oziroma okrevanje od težavnih časov, vse bo dobro.
PINK/roza - prihodnji razvoj vaših lastnih instinktov in intuicije. Morda do sedaj niste bili najbolj intuitivna oseba, ampak zahvaljujoč nekemu dogodku boste sedaj to postali, to kar se vam bo zgodilo, bo spremenilo vašo perspektivo in način kako pristopate k stvari.
BELA - čista srečo
ČRNA – skrivanje čustev. Morda si želite zanemarjati svoje občutke, da bi se izognili temu, da bi bili prizadeti in to ima lahko vpliv na vaše čustveno stanje na negativen način.

VSESPLOŠNO
Pozitivno.
Duhovno gledano žabe predstavljajo ljubezen, izobilje, blagoslove, čustveno transformacijo, izboljšano intuicijo, oziroma pomnožene duhovne darove.
Če vidite žabo na kamnu, to pomeni, nove in prijetne poslovne možnosti in pa kapitalne pridobitve, če v to vlagate svoj čas in trud, bo tudi obrodilo sadove.
Vaši sovražniki in neprijetni ljudje bodo kmalu izginili. Če na tleh leži žaba, kot da je mrtva, pomeni odvrnitev, torej soočate se morda z težavo ali s problemom, o katerem se ne morete izrazit ali delovati v zaželeni smeri, brez da bi kogarkoli užalili. Če stopite na žabo ali žabca to pomeni, da v snovnem svetu želite izkoriščati svojo moč, na šibkejšimi posameznikih.
Če stopite na žabo to simbolizira, da vi potrebujete pomoč v povezavi z vašimi financami.
Sanjati eno ali mnogo žab napoveduje, da vas bodo vaši otroci naredili ponosne.
Če ženska sanja žabca, to lahko predstavlja, da sanjač skriva resnico o sebi. Morali bi dovoliti, svoji notranji lepoti, da zasije in govori sama zase. Če moški sanja žabca, pomeni, da bo kritiziral svoje odločitve in da bo imel težave pri sprejemanju svojega mnenje.


JESTI ŽABO
To razkriva vaše dosežke. Lahko pomeni tudi, da boste pridobili mirno in izpolnjeno življenje, tako na socialnem, kot tudi osebnem področju. Jesti žabje noge predstavlja potrebo ljudi, da vas postavljajo na vodilno pozicijo, tako v domačem in službenem okolju.


ŽABA V STANOVANJU ALI DOMU
Simbolizira srečo, dosežke in notranji mir. Lahko predstavljam spontane obiske.
Zmogli bomo vse kar planiramo in si želimo. Naše prave namere in želje bodo kmalu dokončno izpolnjene in uspešne. Torej, če že dolgo delamo na temu, da bi napredovali, bomo končno napredovali. Če iščemo partnerja, ki bo bolj primeren za nas, bomo končno zbrali pogum, da to tudi naredimo. Če si želimo kupiti novo stanovanje, je to znak, da se nam bo to uresničilo in da bomo dosegli ta cilj.
Predstavlja našo odločnost, močnost karakterja, trdno delovno naravo in pa pozitiven odnos.

Če pa ste se želeli žab znebiti iz svojega doma pa je to lahko negativen znak. Najverjetneje boste izkusili prepreke oziroma izzive, na svoji poti do uspeha. Nekdo ali nekaj bo poskrbelo za to, da bo skoraj nemogoče doseči vaš cilj. Vendar boste čez malo več časa kljub vsemu uspelo doseči zastavljen cilj, le pot do tja ne bo najlažje. Če je v stanovanju veliko žab, morate biti previdni s kom se družite, ker izgleda, da ste obdani z mnogimi ljudmi ki se morda lažejo ali pa imajo dva obraza.

SKAKAJOČA ŽABA
če žaba veselo skače v vaših sanjah, potem ta napoveduje srečo in izpolnitev srca, imeli boste srečo, v vsem česar se boste lotili. Žaba je znak nepredvidljivega, spremenljivega, spontanih dogodkov v življenju, če vidite žabo pred svojimi vrati, to pomeni, da obisk kmalu prihaja. Če v svojih sanjah srečate žabo, pomeni, da imate dobre prijatelje, ki vas razveseljujejo.
Če v sanjah vidite eno ali več žab skakati je to lahko znak, da ste ignorirali in zapravljali denar na nekoristnih stvareh ali pa se lahko to navezuje na neko dediščino iz daljine, ki jo niste prejeli.

Če žaba skoči na vas, to predstavlja vaše probleme v budnem življenju. Če mnogo žab skoči na vas, potem se nekdo trudi, da bi vaš trud in delo izkoristil, zato bodite previdni, komu zaupate in koga spustite v svoje življenje.
Lahko pa predstavlja tudi vaš odpor in pa vaš občutek nelagodja, zaradi akcije, oziroma delovanja nekoga. Morda vas nekdo sili, da delate nekaj, česar nočete in imate težavo pri tem, da rečete ne, ker vas skrbi, da bi morda v tem primeru oseba odšla.

Če žaba ves čas skače iz enega mesta na drugega, je to sporočilo, da ne boste dosegli cilja, če se ne boste osredotočili na eno stvar. To poskakovanje iz ene stvari na drugo je nemogoče za dosego vaših ciljev.

ŽABJE REGLANJE
Nova prijateljstva in pa bodoči dober mož ali žena, če še nismo poročeni. Finančna pridobitev, duhovno pridobitev.

ŽABA V VODI
Nepričakovani obiski, razvoj instinkta za samoobrambo in samoohranitev.
Predstavlja tudi vaše želje ali potrebo po avanturi ali pa lahko napoveduje pomembno pot ali podvig, v prihodnosti.
Mnogo žab v jezeru ali mlaki, nakazuje žalost, ali pa nesrečo, lahko predstavlja skupino prijateljev ali družinskih članov, ki poskušajo pridobiti vašo pozornost.

IGRA Z ŽABO
Če se igrate z žabo to lahko pomeni, da bodo ljudje potrebovali vašo pomoč.

ŽABA V TRAVI
Žaba v travi simbolizira vaše sposobnosti, da delujete in naredite spremembe v svojem romantičnem življenju, lahko napoveduje čustvene blokade ali pa ne- zmožnost izražanja občutkov drugim ljudem. Videti žabo v travi pa simbolizira tudi občutek samozaščite. Morda se skrivate se pred nečem, mogoče pred nekimi pomembnimi čustvi, morda nočete nečesa videti ali biti vidni.

ŽABLJI PRINC
Če se žaba spremeni v princa, to pomeni, da boste morali nekomu posoditi denar.
Morda so prisotne skrbi glede družinskih financ.

ŽABA, KI LETI
Predstavlja vaše velike korake proti svojim sanjam in realno možnost, da dosežete večino svojih želja. Soočeni boste z velikimi spremembami. Nekaj kar boste izkusili na svoji poti do uspeha, bo spremenilo vaš pogled na stvari v življenju.

ŽABA SPREGOVORI
Če je žaba govorila z vami v sanjah, to pomeni, da bi morali posvečati več pozornosti temu, kar vam imajo ljudje za povedati. Ne bo nas konec, če uporabimo in povzamemo kakšen koristen nasvet od drugih.

OGROMNA ŽABA
To pomeni, da morate odstraniti prtljago, ki jo nosite s sabo. Ali pa s sabo nosite pretekle napake, na svojih ramenih, ves čas, tudi takrat, ko se počutite srečne.
Morda še vedno občutite krivdo, ki vas razjeda.
Če vas velika žaba lovi v sanjah, to predstavlja vaše lastne strahove. Odpustite si.
Alternativno lahko te sanje predstavljajo tudi ljudi, ki vam zaupajo v budnem življenju in tiste, ki se zanaša na vas. Čas je, da tem ljudem dovolite, da se sami soočajo s svojo prtljago.

STRUPENA ŽABA, NEVARNA ŽABA
To predlaga, da ne posvečate dovolj pozornosti nekaterim incidentom, oziroma dogodkom, ki bodo morda pomembni za vas v prihodnosti. Vaše sanje morda napovedujejo proslavo ali zabavo, katera pa se vi ne veselite.
Če vas žaba napade ali pa ugrizne, to predstavlja osebno nelagodje in neravnovesje v življenju, mnogokrat se te sanje pojavljajo, ko se počutimo, da nas nekdo duši, da bi morali narediti nekaj, kar dejansko nočemo narediti in to ima negativen vpliv na našo eksistenco. Morda predstavljajo anksioznost ali pa težave z intimo nekoga drugega, morda se počutite pritisnjene, oziroma vsiljena v neko situacijo. Če se počutite anksiozno ali nelagodje znotraj določenih ljudi, je čas da se vprašate; Zakaj so ti ljudje še vedno v mojem življenju?

DRUGI POMENI

Ponovno rojstvo, transformacija, obnova, notranja transformacija, osebna transformacija, karierna transformacija, novi začetki, velike življenjske spremembe, še posebej če vidite zeleno žabo.
Vsekakor pa vedno bodite pozorni na čustva in občutke znotraj sanjskega stanja.
Če se počutite nelagodno znotraj sanj in če izkušnja žabe za vas ni bila prijetna, lahko pomeni, da se boste soočali z zdravljenjem na osebni ravni.

ŽABA NA DEŽJU
Ljubezensko razočaranje, možno je da boste morda v bližnji prihodnosti zlomljenega srca ali pa bo ljubljena oseba izdajala vaše zaupanje.
Pomanjkanje ljubezni in zaupanja med partnerjema, napočil je čas, da si končno priznamo vse tisto, kar si nismo želeli priznati in kar zanikamo. Deževno vreme je lahko prispodoba, se boste udeležili nekega dogodka na deževen dan ali pa izkusili nekaj, kar je za vas pomembno medtem, ko zunaj dežuje.
Kakorkoli že to bo, za vas bo osvežujoče in novo, pa še všeč vam bo.

Torej kot lahko vidite so žabe pogosto pozitivne, s seboj prinašajo sporočilo sreče, izobilja, napredovanja in transformacijo na vseh področjih.

Ves tekst je avtorsko delo. Kopiranje in navajanje teksta ni dovoljena nikjer brez navedbe avtorja.

ANDREJA KOTNIK


Prikaži vse zgodbe

Sporoči mi...

Želite deliti z mano svoje vtise, komentirati ali preprosto deliti želje za prihodnje pisanje? Sporočite mi spodaj: