Prepričanje se lahko spremeni

Prepričanje se lahko  spremeni

Prepričanja, ki se jih odločimo sprejeti, niso stvar vidnega, temveč so vedno stvar vere in zaupanja.

Stvari, ki jih verjamemo, jih verjamemo, ker se tako odločimo. Lahko si dopovedujemo, da je toliko in toliko zunanjih dokazov, a dejstvo je, da je nekoč to prepričanje, bilo zgolj to prepričanje, misel. S časom so prišli dokazi.

Razlog zakaj si ne moremo dovoliti verjeti v nekaj xy, leži v tem, da to vabi naše sence na plan, naše bolečine, vse tisto kar smo potlačili.

Če torej naj oseba sprejme, da obstaja "drugo" od tistega, kar vidi da je res, je potrebno najprej soočenje z vso bolečino, ki je prisotna zaradi prepričanja, ki smo ga sprejemali do danes.

" Ni partnerja, ki bi nas razumel, nas imel rad in nas spoštoval. Tega ni. Že dolgo ga iščem, pa ga ni, povem ti, da ga ni."

Dovoliti si verjeti, da morda je je dovolj. Dovoliti ideji, da morda obstaja nekdo, ki vas bo imel rad, kot si zaslužite je dovolj. Morda je to, točno ta partner s katerim ste že sedaj. A, da si dovolite to misel. Da si dovolite morda, mora priplavati na površje vse "boleče", vse "skrito", ki je nastalo, kot posledica prepričanja, da ni takšnega partnerja, da ne morete tega najti. Ta prepričanja povzročajo v nas bolečino.

Za nas je to resnica, A to ni univerzalna resnica. Ni edina resnica. Lahko sprejmete drugačno resnico, če želite. A soočiti se je potrebno z vsem kar leži globoko v nas samih.

In vse hitro govorjenje in dopovedovaje, da dokažemo, da za nas to res ni res. Čas za budilko, to so samo obrambni mehanizmi, ker smo preblizu bolečini. Vem, da kruta realnost boli, a boli bolj, da si lažemo in boli bolj, da bežimo. Nehajmo braniti prepričanja, spustimo meje in se soočimo z vsem kar nosimo s sabo in spreglejmo, da so samo to "prepričanja". Samo misli, ki smo si jih ponavljali dolgo, predolgo.

Vprašanje je, ali smo pripravljeni narediti delo. Nihče ni rekel, da realnost ni kakršna je. Nihče ni rekel, da verjemite, da je ob vas točno takšen partner, ki si ga želita, če ste "prepričani", da to ni. Pravim samo, da rečete morda. Ne rečeta, ampak začutite morda, da morda to kar "vidite", ni edina resnica. Da "morda" leži tam zunaj še kaj več. Da je "morda" vaša realnost , posledica lastnih projekcij, ki jih odražate na svet, da "morda" sta lahko srečni. In občutki sreče, ki se izlijejo iz tega morda, ne pridejo sami. Kajti, da boste lahko to verjeli, se bodo prikazale vse "sence" , ki vas držijo v tem prepričanju.

Ne upirajte se, samo opazujte, dovolite jim da naredijo kar morajo, dajte jim prostor, dajte občutkom prostor. Samo prvi korak, priznajte si in dajte si "morda". Možnost, da je še kaj drugega.

Prikaži vse zgodbe

Sporoči mi...

Želite deliti z mano svoje vtise, komentirati ali preprosto deliti želje za prihodnje pisanje? Sporočite mi spodaj: