Proces sprememb in pomembnost počitka

Proces sprememb in pomembnost počitka

Proces sprememb in pomembnost počitka

Kot kače, ki slečejo kožo, ko ta postane pretesna, z namenom da nastane nova, bolj udobna, bolj "prava".
Z vsakim korakom našega razvoja odpada vse kar nam ne služi, odpada vse kar nam onemogoča našo pot. Učimo se spretnosti za katere sploh nismo vedeli, da jih nosimo v sebi.

Vsi gremo skozi te procese, s svojim tempom, ob svojem času. Zagotovo pa vsi čutimo obdobja, ki so zelo "težka". Obdobja v katerih se telo počuti utrujeno, brez vidnih razlogov, ko nismo "pravi".
To je čas sprememb, če ne garamo in pritskamo svojega telesa preko meje sprejemljivega, nakazuje tovrstno počutje čas levitve.

Obdobje v katerem telo odvrže še eno vrečo nepotrebnih bremen iz preobremenjenega telesa. Obdobje v katerem telo dohiti mentalni razvoj. Morda že dalj časa razmišljamo o določeni osebi, situaciji, stvari in se trudimo razumeti, sprejeti, oprostiti ali dovoliti.

To obdobje nakazuje, da smo skoraj tam. Procesi, ki se odvijajo v nas samih so različni od posameznika do posameznika, a dejstvo je, da glava že sprejme, telo pa mora dohiteti spremembe.
Naše telo je odraz našega zemeljskega vidika, zato vse poteka z rahlim zamikom. Čeprav smo mi morda mentalno že sprejeli in predelali določene stvari, pa naše telo potrebuje čas, da "dohiti" te spremembe.

Do danes smo naredili vse kar smo lahko, prosili smo, meditirali, odpuščali, sprejemali in spuščali. Danes bomo pa počivali, čas je za počitek. Telo je v času velikih življenjskih sprememb pod ogromnimi pritiski in vsa naša energija gre v "čiščenje" telesa. Potrebujemo čas, da sprejmemo, izločimo, prečistimo in zaključimo procese. Zatorej danes počivamo, to nesmiselno početje, ki ga večina ljudi ne zna izpeljati.

Če želimo poseči po višini, če želimo biti odraz vsega kar smo, če želimo biti svoja najboljša verzija potem moramo znati prisluhniti svojemu telesu. Ko je čas za počitek počivamo, nakupimo čaj in zlezemo pod tople odeje ter počivamo. To ne vključuje gledati TV, branje ipd., s tem se samo motimo.
Ko pa nastopi čas za akcijo, pa pogledamo strahu v oči in skočimo.

Naredimo si uslugo v času ko telo pravi počitek, ne sprašujemo in ne iščemo odgovorov. To ni primeren čas, ko bo vse to za nami bodo odgovori prišli, saj smo vsa vprašanja že zdavnaj postavili. Vse bomo izvedeli, ko bo pravi čas. Vem kakšna je želja vedeti, a to ni niti pravi čas, niti pravi kraj.

Danes je najpomembnejše, da smo 100% tukaj zase, za svoje telo. Pomagajmo si z meditacijo, s prehrano (sadje, zelenjava), s čaji, s počitkom. Naučimo se slišati. Proces bo zaključen, telo bo "novo" in vsi odgovori bodo tu.

Zato poslušajmo. Slišite? Ukrepajte, ter ne dovolite da vam kdorkoli govori drugače, drugi slišijo sebe, le vi sami pa lahko z gotovostjo rečete kaj je najbolje za vas.

Prikaži vse zgodbe

Sporoči mi...

Želite deliti z mano svoje vtise, komentirati ali preprosto deliti želje za prihodnje pisanje? Sporočite mi spodaj:

Andreja (2017-10-01 11:02:59)

No pa sem se naučila nekaj novega.

Tone (2017-09-30 16:42:24)

Kača si prej ustvari novo kožo in šele potem sleče staro.