Povezava

 Povezava



Ljudje pogosto hitijo skozi življenje. Če bi vprašali večino ljudi nam najbrž ne bi znali podati razlage o tem, kaj je povezanost. S kom smo povezani in s kom nismo? Morda še boljše vprašanje, s čim smo povezani?

Nesmiselno se je podajati v interpretacijo tega, kdo smo in od kje izhajamo. Nesmiselno je polagati na mizo karte prepričanj, ki se razlikujejo od posameznika do posameznika.
Spregovorimo raje o čutenju, to je nekaj kar nam je skupno vsem. Ne glede na to kateri jezik govorimo ali to od kje izhajamo, sporočilo čutenja je vedno enako. Ne glede na to od kje prihajamo ali kdo mislimo, da smo, vsi čutimo. Res je, da v različni intenzivnosti in na različne načine, a kadar spregovori ljubezen, vsi slišimo.

Torej s čim, s kom smo povezani? Z vsem. Z absolutno vsem. Vse kar vidimo, vse kar slišimo, vse kar nas obdaja, vse vidno in vse nevidno – z vsem smo povezani. Kako je to mogoče?

Ker vsi smo eno, morda se vam zdi nenavadno, če iščete odgovore iz stališča, da ste vi-vi in jaz-jaz. Zagotov pa opažate kako doživljate določeno okolje kot »prijetno«, drugo kot »odbijajoče«. Kako so nam določeni ljudje všeč, še preden jih sploh dobro pogledamo, med tem ko nekaterih sploh opazimo ne.

Odtenki naših doživljanj so raznovrstni, a dejstvo je, da čutimo. Čutimo stvari, čutimo besede, čutimo ideje. V sebi čutimo kadar nekaj je za nas tisto »pravo« in kadar ni.
Vem želimo si zemljevid, kako zagotovo reči in biti 100% prepričan, da je to to.

To zagotovilo izhaja le iz nas samih. Morda nas potolaži, da bolj pozorno kot poslušamo jasneje slišimo. Z vajo bo postalo lahko, točno bomo čutili kdaj nam nekaj služi in kdaj ne in morda bomo kmalu ugotovili, da smo se znašli na razpotju, kjer sprejemamo vse – ZAUPANJE.

Bolečina, zmeda, pritiski in bolezni bodo nekaj kar je bilo, v sebi pa bomo razvili sebe. Zaupali bomo sebi, spraševali sebe, iskali v sebi in spoznali sebe skozi vse okoli.

In začutili bomo, kako viharji odnašajo vse, kar se ne potrebuje več in začutili bomo veter sprememb, ki nam bo razmršil lase in nas popeljal na poti neverjetnih dogodivščin. In čutili bomo vse – čisto vse, kar ste vi ali jaz ali mi vsi, eno in isto – POVEZANI.

Prikaži vse zgodbe

Sporoči mi...

Želite deliti z mano svoje vtise, komentirati ali preprosto deliti želje za prihodnje pisanje? Sporočite mi spodaj: