Recept, ki prinaša srečo

Recept, ki prinaša  srečo


Naše življenje je pravljica, a tiste vrste pravljica kjer nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo, tiste vrste pravljica, kjer nestrpno na prstih pričakuješ, a se zgodi nekaj čisto nepričakovanega. Na vsem lepem stojiš ves osupel in strmiš z razbijanjem v srcu, ter nezavedno prikimuješ in v sebi misliš: »Vau, kakšen preobrat«.

Življenje je pravljica, ki te nenehno preseneča z zapleti, razpleti in dogajanji preko možnosti pričakovanega. Življenje je pravljica, ki ti vedno prinese vse za kar si prosil v najbolj nenavadni embalaži, ki jo spoznaš po občutku »privlačnosti« in vonju »sveže novosti«.

Prinese v paketu skrbno izbranih sestavin, ki so če ste se držali »recepta« skupaj sestavile kulinarično specialiteto. Včasih se zdi, da je ta recept največja skrivnost in da je njegova priprava strogo zaupna. A v resnici so nam vse sestavine ves čas pri roki in zna ga pripraviti čisto vsak. Ne verjamete? Torej kuhajmo skupaj, za pravljično življenje potrebujete:

Veliko mero potrpežljivosti, do soseda, ki vas je zaparkiral ali do sodelavke, ki zamuja v službo in jo morate nadomeščati, do staršev, ki se trudijo, a ne znajo vedno najbolje.
Ogromno ljubezni, do vsakogar in vsega, od najmanjšega do največjega, od »neživega« do živega, od črnega do belega.

Prepuščanje in zaupanje, v vsaki situaciji in ob vsaki priložnosti.
Veliko »dobrih« misli, čim večkrat nameniti sebi in drugim lepo besedo. Tudi ob »težkih« dneh se pogledati v ogledalo in si reči: »Jaz to zmorem«. In ko vidite tisto starko na cesti, nikar ne odvračajte pogleda, temveč ji ponudite iskren pogled in lep nasmeh.

Ne iščite čudežev, bodite čudež. Sreča se ne prične z revolucionarnimi stvarmi. Prične se z objemom, z dotikom, z besedo, z zaupanjem, z vero, s prijaznostjo, z nasmehom, z igrivostjo, z drznostjo, s potrpežljivostjo, z dobrimi nameni.

Vidite zares so vam vse sestavine ves čas na voljo, res je ne vem vseh sestavin, ki jih vi potrebujete … Morda včasih potrebujete malo počitka, nekaj miru ali sprehod v naravi. Morda potrebujete platno in vse barve sveta. A ne dvomim v to, da nekdo pozna vse odgovore na vaša vprašanja, in to se VI. Ne dvomim v to, da imate ob sebi, v sebi največjega guruju vseh časov, najboljšega vodnika in najbolj iskrenega prijatelja, vaše SRCE.

Zato pričnite kuhati danes. Ne potrebujete tečajev, niti tone besedil. Vzemite nekaj mojih sestavin, dodajte svoje in pričnite kuhati.
In brez skrbi, če vam prvič ne uspe. Če bo pretrdo, pregrobo ali včasih neiskreno. Pomembno je samo, da poznate sestavine in jih prilagajate tako dolgo, dokler ni izdelek »popoln«.
In ko boste znali skuhati dobro juho iz tega kar imate, sploh ne dvomim v specialitete, ki jih boste pripravljali, ko vam bo vesolje pred vas položilo čisto vse mogoče sestavine.

Čisto mogoče pa se vam takrat zgodi, da ugotovite, da je najboljša kuha tista domača, preprosta in enostavna in da ste sestavine za najboljše obroke imeli vedno pri roki. Pa dober tek in veselo kuhalnico v roke.

Prikaži vse zgodbe

Sporoči mi...

Želite deliti z mano svoje vtise, komentirati ali preprosto deliti želje za prihodnje pisanje? Sporočite mi spodaj: