Pajek, to čudovito bitje kreacije

Pajek, to čudovito  bitje kreacije

PAJEK KOT DUHOVNI VODNIK

Energija pajka, kot dušne živali predstavlja čudovito ženstveno energijo in kreativnost. Pajki so znani po mojstrskih mrežah, ki jih pletejo in po potrpljenju s katerim čakajo na plen. S povezovanjem s tem duhom živali se nam lahko poveča sposobnost sprejemanja in kreativnosti, pomaga nam da se povežemo z življenjskimi mrežami in da začnemo sami plesti mrežo svoje usode.

POMEN

Najpogosteje predstavljajo: Potrpežljivost, Sprejemanje, Ženstvena energija, Kreativnost, Pletenje usode, Senčna stran sebstva, temni aspekti življenja in/ali osebnosti. Pajek kot duhovna žival ponuja veliko interpretacij. Njegovi simboli imajo tako svetlo kot temno plat, ki predstavljajo njegovo povezavo z mnogimi pogledi na življenje.

SIMBOL KREATIVNOSTI

Pajki pletejo mreže, ki so čudež organskega inženirstva. Če čutite, da je pajek vaš duhovni vodnik je zelo verjetno, da morate delovati na področjih kreiranja in na sposobnostih kreiranja tudi krhkih in občutljivih stvari ali idej, ki so prav tako močne. V mnogih kulturah je pajek simbol Matere, močne ženstvene energije.

V Egiptu je bil pajek uporabljen kot simbol Boginje Svete Matere – Neith. V nekaterih Indijanskih plemenih se pojmuje pajek kot simbol kreatorja sveta in preko tega v neposredni asociaciji z ženstveno kreativno energijo.

POTRPEŽLJIVOST

Kot pajek, ki čaka na svoj plen, vam pajek zelo verjetno nakazuje potrebo po potrpežljivosti, vezana na projekt ali idejo, ki jih poskušate realizirati. Poskušajte si vzeti čas in opazovati, kako se stvari odvijajo in delovati, ko se resnično pojavi možnost.

ŽIVLJENSKI VODNIH IN PLETILEC USODE

Prav tako kot pajek plete svojo čudovito mrežo, spodbuja k integraciji vseh delov in aspektov našega življenja v celoto. Ko se pajek pojavlja v vašem življenju vas morda spodbuja, da sprejmete in integrirate nekatere dele vaše lastne osebne sestavljanka, prav tako pa vas poziva, da sprejmete bolj koherenten pogled na življenje.

Pajki nas vodijo k inspiraciji, da bi pridobili širše poglede na stvari in projekte, ki jih razvijamo. Moč te živali leži v možnosti, da opazujemo stvari iz več zornih kotov, ter da vdelamo mentalno in intuitivno fleksibilnost v naš vsakdan.

NAŠA SENČNA STRAN »shadow self«

Če se pajek pogosto pojavlja v našem življenju, nas ta morda opozarja na naše negativne lastnosti, ki bi se jih morali bolj zavedati in se jim v polnosti posvetiti.Za večino ljudi pajek predstavlja strah. Če je to res tudi za vas, vas pajek opominja na to čemur rečemo naša senčna stran »shadow self«. Naša senčna stran ali naše sence so aspekti naše osebnosti ali našega življenja ali drugih ljudi, ki jih smatramo nevredne, nevšečne in jih zato zavračamo in zatremo.

Pajek kot takšen ne nosi sam teh negativnih pogledov, vendar pa njegova prisotnost lahko v nas zbuja negativne občutke ali tesnobo. Če opažamo, da doživljamo v povezavi s to živaljo občutke napetosti, nelagodja ali strahu, se lahko vprašamo od kje ti občutki prihajajo in na katera področja bi se prav tako lahko navezovali. Lahko so v neposredni povezavi z nami samimi ali pa so vezani na družino, delo, prijatelje ipd.

Možna vprašanja za nadaljnje raziskovanje vašega odnosa do pajkov bi bila: »Kakšen odnos si želite vzpostaviti s to živaljo? Ali vas je pajek ogrožal ali je bil napadalen? Ali ste ga poškodovali ali ubili?« Odgovori so vam lahko dober pokazatelj dinamike odnosa med vami in pajkom.

PAJEK V SANJAH

Kot že omenjeno v prejšnjih zapisih je potrebno pri interpretaciji sanj posameznika upoštevati predvsem posameznikove občutke in dojemanje simbolov posameznih akterjev, kot lastne, intuitivne. Le posameznik sam lahko s polno gotovostjo reče, kaj njemu ali njej predstavlja določena žival, okolje, stvar ali karkoli drugega v sanjah kot takšnih.

V sanjah je pomen pajka pogosto povezan z arhetipom ženstvenega. Zelo pogosto je pajek povezan s pomembno smerjo, ki se je postopate v življenju. Glede na to, da pajek predstavlja predvsem ženstveno energijo bi lahko bil simbol ženske v vašem življenju, ki jo poznate ali pa vaše lastne povezave s kvalitetami, ki jih razumete kot ženstvene (kot so naprimer; sprejemanje, potrpljenje in kreativnost).

Pomemben element za interpretacijo vaših sanj so vedno vaši občutki: Vas je bilo strah? Ali ste opazovali z zanimanjem, navdušenjem morda? Je bila vsesplošna atmosfera zastrašujoča, stresna, očarljiva ali epska? Če želite pajka ubiti je zelo verjetno, da poskušate potlačiti nekatere občutke ali pa poskušate odstraniti napetost iz svojega življenja. Če vam pajek izgleda grozno ali vas ogroža, je povsem možno, da nekateri deli vas ali vaših lastnih interesov niso v ravnovesju z vašimi najvišjimi interesi. Pajek v negativnih sanjah je lahko prispodoba naših lastnih strahov ali nekega večjega vpliva na naše življenje.

Manipulacija

Sanjanje pajkov lahko predstavlja tudi aspekt manipulacije. Pajek plete mrežo z namenom, da ujame plen. Če čutimo, da ta aspekt resonira z nami se moramo vprašati. Kdo manipulira? Mi? Drugi z nami? Kateri so tisti odnosi v katerih mi skozi manipulacijo poskušamo doseči svoje? In kateri so tisti odnosi v katerih drugi manipulirajo z nami?
Na bolj pozitivno noto lahko sanjanje pajkov predstavlja spletanje vseh aspektov vašega življenja v celoto.

Lahko predstavlja tudi situacije, v katerih ste vpleteni, pa bi se raje izvili iz njih, lahko pa bi predstavljalo tudi, da je čas da ste malo bolj asertivni in da začnete jasno in glasno izražati svoje mnenje, ko je to potrebno in to malo bolj glasno.

Na tem mestu pa se posameznik lahko tudi vpraša, ali je sanjanje pajka zame simbol uničujoče sile? Če to kakorkoli resonira z vami si lahko postavite vprašanja kot so; Ali so v mojem življenju stvari, ki zame niso najboljše? Slabe navade, morda?
Če so potem bi lahko poskusili preobrniti nekaj izmed teh »slabih« navad. Da vidimo problem je vedno prvi korak, pri reševanju le tega.

Sladke sanje vsem <3

Prikaži vse zgodbe

Sporoči mi...

Želite deliti z mano svoje vtise, komentirati ali preprosto deliti želje za prihodnje pisanje? Sporočite mi spodaj: