Metulji, bitja neba in duh metamorfoze

Metulji, bitja neba in duh metamorfoze

Metulji in njihova simbolika

Metulj je najbrž ena izmed najbolj opevanih živali, kar se tiče njegove simbolike. Simbolika posameznih živali se določa predvsem na podlagi tega, kako le ta živi. Za metulje je značilno da imajo razvojni krog od ličinke – gosenice – bube – do odrasle živali. Zaradi metamorfoze, ki jo vsak metulj doživi tekom svojega razvoja, nosi metulj s sabo izjemno simboliko preobrazbe, sprememb in razvoja. Simbolika razvoja je lahko večplastna, odvisno od faze v kateri se posameznik nahaja in pa od področja po katerem posameznik sprašuje v trenutnem stanju svojega življenja. Vsekakor pa velika navzočnost metuljev opozarja na pomembnost opazovanja in iskanja področij, ki zahtevajo velike, korenite spremembe in preobrazbo.
Kje bi lahko drastično spremenili svoj način delovanja? Kateri ljudje bi morali oditi iz vašega življenja? Kakšne osebnosti lastnosti, bi lahko razvili, da bi prispevale k vaši osebni svobodi? To so le nekatera izmed vprašanj, ki se lahko porajajo v vaših mislih. Vsekakor pa simbolika metulja opozarja na to, da se je potrebno lotiti sprememb sistematsko z milino in lahkotnostjo.MOŽNI SIMBOLNI POMENI
- Močna transformacija, metamorfoza v vašem življenju, osebnostni razvoj in osebne spremembe
- Premikanje skozi različne življenjske cikle
- Obnova in ponovno rojstvo
- Lahkotnost in igrivost
- Distanca od zemeljskih zadev in prilagajanje čutnemu in duhovnemu svetu
- Svet duše/psihe
- Iskanje veselja v življenju in lahkosti bivanja

»Sreča je kot metulj, ki ga ne moreš uloviti, če pa mirno obsediš, lahko sede nate.« - Nathaniel Hawthorne

TRANSFORMACIJA, prvotni simbol metulja

Izmed vseh živali, poleg kačjega pastirja ravno metulj nosi s sabo, najglobljo simboliko transformacij. Lahko predstavlja zelo različna področja življenja posameznika, lahko poudarja sposobnost premikanja iz ene države, perspektive ali načina življenja v drugega.
Če čutite, da je metulj prišel v vaše življenje kot duhovni vodnik, greste morda skozi velike spremembe v vašem življenju. Povsem možno je, da si želite velikih sprememb ali pa jih pričakujete v bližnji prihodnosti. Bolj kot fizično življenje, prinaša metulj kot totem sporočilo notranjih sprememb. Zelo verjetno je, da je povezano z vašo lastno perspektivo (pogledom) na stvari, vaše osebnostne lastnosti ali pa osebne navade. Osebna preobrazba je ena izmed mnogih metuljevih simbolik.

Če želite vedeti več o tem kako lahko pripomorete k svojemu lastnemu osebnemu razvoju, mi sporočite in potrudila se bom, da bom v kratkem objavila članek tudi na to tematiko.

RADOST IN LAHKOST BIVANJA

Iz dneva v dan se na vsakem koraku svojega življenja soočamo z možnimi konfliktnimi situacijami. Eden izmed možnih pomenov, zakaj vas metulji spremljajo povsod je, da vam želijo sporočiti, da je potrebno na situacije gledati z večjo lahkostjo in preizkusiti med drugim tudi morda kakšen drugačen pogled na stvari. Metulj vas vabi, da v svoje življenje vnesete več veselja in blaženosti. Zaradi svojih živih barv, so povezani z živahnostjo in svetlostjo. Dodajte barve svojemu življenju, morda je čas da se izrazite v celoti in pokažete svojo pisano osebnost.
Metulj po nekaterih tradicijah predstavlja tudi simbol svete duše ali svetega duha. Tako na primer v kitajski simboliki predstavlja nesmrtnost. Za Japonce bel metulj predstavlja dušo, ki se je umaknila. V Grčiji metulj predstavlja psiho ali dušo in njen značaj nesmrtnosti.

Kot na vse bogove in boginje, se lahko v težkih časih obrnete po pomoč tudi k duhu posamezne živali. Metulji so kot vodniki močne živali, ki pomagajo posameznikom v težkih časih prehoda, ne glede na področje. Lahko je to na delovnem mestu, v razmerju ali ko delate notranje delo in izgrajujete sebe. Metulj vam bo pomagal pri prehodu z dodatkom lahkotnosti.
Metulji vam lahko pomagajo tudi pri ustvarjanju (novega doma, osebnih projektov ali urejanju okolice), naj bodo vaša življenja polna barve in naj vam pri tem med drugim pomagajo tudi metulji.

SANJE O METULJIH

Za kompleksno razumevanje te tematike, bi bilo potrebno napisati celoten članek o sanjski simboliki in razumevanju le te, zato vas vabim, da mi sporočite v kolikor je sanjska simbolika nekaj kar vas zanima. V tem odseku se bomo samo bežno dotaknili sanjske simbolike metulja.

Sanje predstavljajo našo podzavest, čeprav poznamo več tipov sanj, pa so le te najpogosteje odraz nas samih. Sanje preko simbolov komunicirajo z nami in nam sporočajo, kaj se dogaja v naši podzavesti. Klasična interpretacija je transformacija. Pomembno je s čim so se vaše sanje začele, morda z gosenico, s kokonom ali z metuljem? Pomembno je vedeti, v katerem stadiju se nahaja metulj v sanjah. Metulj vam lahko skozi sanje prinaša sporočilo preporoda in pretvorbe energije, lahko pa da za vas predstavlja svobodo, širitev in popolno samoizražanje. Pri interpretaciji sanj, moramo biti predvsem pozorni, da upoštevamo prepričanja posameznika, ki sanja. Za več različnih ljudi z različnimi sklopi prepričanj lahko metulj predstavlja v detajlih različen pomen, čeprav v osnovi nosi enako sporočilo. Sama sem mnenja, da le vsak posameznik lahko resnično reče, kaj sanje zanj pomenijo in kaj mu prinašajo.

Če želite vedeti še več o metuljih mi sporočite.

Prikaži vse zgodbe

Sporoči mi...

Želite deliti z mano svoje vtise, komentirati ali preprosto deliti želje za prihodnje pisanje? Sporočite mi spodaj: